Pascal van Gijtenbeek leest voor uit het nieuwe prentenboek'Tovertranen'. (foto: Nicole de Kievid)
Pascal van Gijtenbeek leest voor uit het nieuwe prentenboek'Tovertranen'. (foto: Nicole de Kievid) Foto: Nicole de Kievid

Juf Pascal illustrator

van nieuw prentenboek

RHENEN - Pascal van Gijtenbeek, leerkracht van groep 3 en 4 van Daltonschool Rhenen vraagt aan de kinderen van groep 3 en 4 wat een illustrator is. Toevallig heeft groep 4 dat onlangs geleerd in het taalboek, dus er gaan veel vingers omhoog.


Een illustrator maakt de tekeningen in een boek. Deze tekeningen zijn geschilderd, want Pascal is naast juf, ook schilder. Nicole de Kievid is ook aangeschoven voor de boekpresentatie. Over haar rol bij dit boek is geen twijfel. Een schrijfster schrijft het verhaal.

Het boek ‘Tovertranen’ wordt voorgelezen, maar het einde van het verhaal wordt nog niet verklapt. Deze mogen de kinderen zelf bedenken en daar een tekening van maken. Het verhaal gaat over een meisje dat tovertranen huilt. Dat zijn gekleurde steentjes met genezende krachten. Na de vraag wanneer de kinderen een tovertraan zouden kunnen gebruiken, volgen er vele verhalen over oma’s en zieke mensen waarvan de kinderen ze graag beter zouden zien. Alle kinderen krijgen daarom een tovertraan. Ze mogen zelf bepalen of ze deze gebruiken om anderen te helpen of het zelf opeten. In beide gevallen zijn er gelukkige mensen.

Groep 1 en 2 werd ook verrast met een bezoekje van de schrijver en illustrator, samen met de handpop van Jara, de hoofdpersoon van het boek. Aan het einde van het boek vind je verwerkingssuggesties bij dit boek, wat het ook geschikt maakt voor in de klas, maar natuurlijk ook voor thuis.

Het kinderboek ‘Tovertranen' is voor 15,50 euro te bestellen bij: www.boekscout.nl of is verkrijgbaar in boekwinkel ‘Zie Je Zo’ in Rhenen.