Bewoners De Linde

zoeken fietsmaatjes

ACHTERBERG - Fietsen doen de bewoners van De Linde nog altijd graag. Door hun vaak hoge leeftijd en dementie kunnen zij dit niet meer zelfstandig. Bent u diegene die met hen gaat fietsen op de duofiets?


Op 8 juni bestaat woonzorgcentrum De Linde een jaar! De eerste bewoners verhuisden toen naar deze kleinschalige woonvorm in Achterberg. De tuin is vorig jaar aangeplant en daarvan zijn nu al veel mooie dingen zichtbaar. De moestuin wordt zo nodig door de bewoners van water voorzien en is vast onderdeel bij een wandeling door de tuin. De bewoners genieten in drie groepen van acht bewoners van hun huis op deze landelijke plek. Bewoners worden zoveel mogelijk betrokken bij het dagelijks leven en de werkzaamheden op de woning. Daardoor zijn zij nuttig en voelen zij zich van waarde.

Van fietsen en wandelen genieten de bewoners enorm. De individuele aandacht en de gesprekjes doet hen goed. Daarbij is bewegen ook erg goed. Het geeft een positieve stemming, plezier en hun zelfredzaamheid blijft intact. Ook is er dan minder kans op vallen.

Heeft u één of meerdere uurtjes in de week beschikbaar om met onze bewoners te gaan fietsen of wandelen? U zou hen daar erg blij mee maken. Met de lange dagen en het mooie weer is 's avonds na het eten ook zeker een mogelijkheid. Voor vragen of aanmelden kunt u mailen naar VrijwilligersDeLinde@Quarijn.nl.