Roel bespeelt de viool
Roel bespeelt de viool Foto: Johannes Neven

Cornelia en Roel Neven door

naar finale Stage4Kids Hamburg

VEENENDAAL - Het is twee kinderen van de familie Neven gelukt om door te dringen tot de finale van de online editie van het internationale Stage4Kids. Cornelia als klassiek zangeres en Roel speelt viool in het VioolLab String Ensemble onder leiding van Miriam Veeger. De muzikale familie Neven was blij verrast.


Het was een unieke situatie voor de familie Neven uit Veenendaal dat beide kinderen door konden naar de finale. Roel (7) speelt viool in het VioolLab Ensemble via de muziekschool De Muzen. Zijn viooldocente Miriam Veeger deed met haar ensemble mee met Stage4Kids. Cornelia zong ‘Ich will dir mein Herze schenken’, een aria uit de Matthäus Passion van J.S. Bach.


Cornelia

Haar zangcoach Hannie is niet verbaasd: “Cornelia’s basis is heel goed en ze is intrinsiek gemotiveerd en uitzonderlijk getalenteerd. Zij doet van nature wat muziek nodig heeft. Het is een cadeau om met Cornelia te werken. Verder is ze helemaal weg van Bach en daar heeft zij veel gevoel voor. Het ultieme instrument is wel je zangstem en het is heel bijzonder wat Cornelia hiermee kan.Met zulke kinderen kun je fantastisch werken.”


Muzikale vorming

De zes kinderen van de artistiek begaafde familie Neven groeien op tussen vaders schilderijen, tekeningen en vele muziekinstrumenten. Muziek en alles wat hier mee te maken heeft, nemen een inspirerende plaats in het leven van familie Neven.

U kunt op 22 en 23 mei meeluisteren naar de finalisten via de YouTube livestream (zie facebook.com/stage4kids.de; www. pianostemmerjohannesneven.com)