De kruising Achterbergsestraatweg/ N233.
De kruising Achterbergsestraatweg/ N233. Foto:

Ingezonden brief

Corona en Functie Elders

In het Rhenens college speelt ook 'Functie Elders' door corona, veel ambtenaren en bestuurders zitten ver weg thuis. In Rhenen is dit zelfs extreem, er is slechts één wethouder die in Rhenen woont. Er zijn drie ZZP-wethouders die voor 3/4 ingehuurd zijn en dus ook een 'Functie Elders' hebben. Dat merken we in Rhenen. Op het gemeentehuis ondervinden wij minder daadkracht terwijl er tijd vrijkwam.

De Burgers denken dat het College in Rhenen meer druk is aan voorbereiden van een nieuw college in maart 2022, dan met afmaken bestaande wensen van de gemeenteraad. Jammer, burgers rekenen erop dat de Raad het beloofde werk afmaakte. Immers er is genoeg onafgemaakte werk door dit college:

. Veiligheid waarborgen op de kruising N233. In 2020. 22702 verkeersboetes en kansen op een dodelijk ongeval. Ondanks belofte horen wij geen communicatie hierover van de Provincie via de D66 weth. Boerkamp. Terwijl er geen MER nodig is?

. 50 km instellen vanaf de kruising richting bebouwde kom Achterberg beloofd door weth. Boerkamp.

. Kwaliteit van het onderwijs in Rhenen naar meisjes toe moet omhoog, volgens een onderzoek in Trouw. Het zal je als wethouder maar gezegd worden met 'Functie Elders'.

. Een schoner transitieklimaat, maar wel iedere drie minuten het toenemend verkeer op de N233 laten stoppen en optrekken?

Terwijl de Achterbergers al vele tekeningen ingediend hebben, hoe we de veiligheid van inwoners op de kruising betaalbaar kunnen veiligstellen? Begin daar nu aan College, wordt geloofwaardig. Voor je ons weer nieuwe snoepjes voor de verkiezingen voorhoud.


Jan Wiesenekker