Eilke van Ingen tijdens het beoefenen van Qigong. (foto: Daniëlle Walsteijn)
Eilke van Ingen tijdens het beoefenen van Qigong. (foto: Daniëlle Walsteijn) Foto: DaniĆ«lle Walsteijn

De Qigonglessen zijn weer gestart

DODEWAARD - Op de woensdagavond worden er weer Qigonglessen gegeven op donatiebasis. In verband met de coronaregels tijdelijk bij de voetbalvereniging in Dodewaard met kleine groepjes (maximaal vier personen).


Zhineng Qigong is een combinatie van bewegen en mediteren. Je kunt ZQ het beste vergelijken met TaiChi en Yoga. Daar waar zij zich meer focussen op de ademhaling. Focussen we ons bij ZQ meer op de beweging en gaan we uit van een natuurlijke ademhaling.

In 2016 is Eilke van Ingen begonnen met Zhineng Qigong Betuwe. Zij is opgeleid als Teacher Level 1 & 2. Daarnaast heeft ze veschillende workshops gevolgd. Vanuit Qigong is ook haar interesse gegroeid voor de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Qigong wordt bij de TCM naast Acupunctuur, Tuina en Kruiden gezien als een Gezondheidsvorm.

Heel veel mensen hebben baat bij het beoefenen van ZQ. Eilke zet haar kennis in om haar eigen gezondheid en die van haar medemens te verbeteren. Zo geeft ze al jarenlang haar wekelijkse lessen op donatiebasis. Haar cursisten ervaren haar lessen als rustgevend. Ook lichamelijke klachten verminderen.

Op de woensdagavond zijn er twee groepen. Groep 1: 18:45 - 19:45 uur; Groep 2: 20:00 - 21:00 uur. Voor interesse stuurt u een mail naar zhinengqigongbetuwe@outlook.com (kleine letters aan elkaar).