Viering Koninginnedag 1996 in het centrum van Kesteren. (foto: Gerard Nieuwenhuis)
Viering Koninginnedag 1996 in het centrum van Kesteren. (foto: Gerard Nieuwenhuis) Foto: Gerard Nieuwenhuis

Oranjefotospeurtocht in Kesteren

KESTEREN - Speciaal dit jaar heeft de Oranjevereniging een fotospeurtocht uitgezet. Daaraan kun je meedoen met het hele gezin vanaf Koningsdag tot en met 5 mei Bevrijdingsdag. Informatie over deze speurtocht is meegegeven aan alle leerlingen van de basisscholen. Daarnaast vind je hierover alle informatie op onze website en liggen er folders bij de Plus.


Kesteren heeft een rijke historie wat betreft het vieren van Koninginnedag en Bevrijdingsdag. Bijzondere beelden zijn beschikbaar vanaf de viering van het 25-jarig jubileum van koningin Wilhelmina in 1923 tot heden. Op de route tref je een selectie aan van 16 foto’s in etalages van winkels en bij bedrijven. Per foto hebben we een vraag. Zoek de antwoorden op. Benut daarvoor ook de film gebaseerd op beschikbaar historische beeldmateriaal van Cees Verhaaf. Deze film staat op onze website.


Hoe doe je mee? Stuur je antwoorden van de fotospeurtocht of de vragen over de historische foto’s naar ons mailadres of lever ze in bij de Plus, waar een bus geplaatst staat. Wat betreft de fotospeurtocht hebben we voor de kinderen een paar leuke prijsjes, die we verloten onder de goede inzendingen.

Wat betreft de historische foto’s hebben we een mooie prijs voor de beste inzending. Schroom niet om mee te doen, ook als je niet alle antwoorden hebt.

Website: www.oranjeverenigingkesteren.nl. Mailadres: info@oranjeverenigingkesteren.nl..