De buurtsportcoaches Neder-Betuwe en Buren bij de nieuwe 'Samen in Beweging'-bus. (foto: Go4Films)
De buurtsportcoaches Neder-Betuwe en Buren bij de nieuwe 'Samen in Beweging'-bus. (foto: Go4Films) Foto: Go4Films

Buurtsportcoaches Neder-Betuwe en Buren

‘Samen in Beweging!'

NEDER-BETUWE - De succesvolle en jarenlange vertrouwde samenwerking van de buursportcoaches Neder-Betuwe, Buren en Healthclub Juliën draagt per 20 april de nieuwe naam ‘Samen in Beweging!’. Deze laat nog meer zien wat het doel is van hun inzet: inwoners – jong t/m ouder – te bewegen naar een gezonde leefstijl.


In de afgelopen jaren heeft dit zijn vruchten al afgeworpen. Wethouders Herma van Dijkhuizen (Neder-Betuwe) en Niko Wiendels (Buren): “Het maakt het belangrijke werk dat onze enthousiaste buurtsportcoaches met tomeloze inzet al jarenlang verrichten nog meer zichtbaar.” Bekijk het superleuke filmpje op YouTubekanaal Neder-Betuwe https://youtu.be/eGpGIV36c34..


Niet alleen een nieuw logo en nieuwe kleding vergroten de zichtbaarheid, er is ook een SIB-bus waarmee de buurtsportcoaches de wijk ingaan, met sport- en spelmateriaal. De beweegbus was al langer een wens maar kwam in de versnelling in coronatijd. Door de lockdown waren verenigingen en scholen dicht maar was er wel in wijken en buurten behoefte aan beweegactiviteiten voor kinderen.

De buurtsportactiviteiten en het sport- en beweegaanbod van Neder-Betuwe zijn staan ook op de nieuwe website www.betuweinbeweging.nl. Net als informatie over het Kindpakket (voor ouders met een kleiner inkomen om een beroep te doen op allerlei zaken die belangrijk zijn bij het opgroeien van hun kinderen) en over het Lokaal Akkoord Neder-Betuwe Bloeit! (voor inwoners, verenigingen, scholen en bedrijven die een uitvoeringsbudget willen aanvragen als zij een idee hebben dat bijdraagt aan een gezonde leefstijl).