Klooien voor moederdag:

maak een pop-up pixelkaart

NEDER-BETUWE - Lekker knutselen voor je moeder in de meivakantie! Nu we niet kunnen 'klooien' in de bibliotheek, hebben we een leuk thuis-knutsel-pakketje gemaakt voor het maken van een toffe pop-up pixelmoederdagkaart met lichtje. Leuk voor kinderen vanaf acht jaar. Met een beetje hulp kunnen zij dit al maken.


Wat is een pop-up pixelkaart? Je kunt het op het plaatje al een beetje zien: een kaart die bij het open doen een stukje omhoog komt. En er gaat een echt lampje branden zodra je een knopje indrukt. Een mega toffe verrassing voor alle moeders. Maar je kunt het natuurlijk ook maken voor een vriendje, vriendinnetje, opa of oma.


Wat heb je zelf nodig?
In het pakketje zit bijna alles wat je nodig hebt. Zelf moet je zorgen voor een potlood, liniaal, stanleymesje, schaar en plakband. En iets om op te snijden is ook ook wel makkelijk (zoals een snijmat, een plankje of een stuk dik karton).

Hoe kom je aan zo'n pakketje?
Je kunt een tasje bestellen via het winkelmandje bij de activiteiten in onze agenda. Voor de materiaalkosten vragen we 2,50 euro. Als we jouw bestelling binnen hebben, vullen we een tasje voor je en nemen contact op wanneer je het tasje kunt komen halen. Bestellen kan tot en met 29 april. (www.bibliotheekrivierenland.nl)