Ingezonden brief

Brugverbreding Rhenen

De RvSt. heeft de verbreding van de brug bij Rhenen afgewezen. De Brug ligt onder de 'stikstof'-uitstoot van de A15 en de Betuwelijn (minder dan de norm 5 km), Deze regels moeten eerst worden aangepast volgens de uitspraak van de RvSt.

Dat kan wel eens 10 jaar duren. Bedrijven in Achterberg hebben een petitie ingediend om met voorrang het Kruispunt Achterberg/ Rhenen ongelijkvloers te maken. Dat kan, want de Provincie heeft meermaals gezegd de kruising is een apart project. En de gemeenteraad wil een ongelijkvloerse kruising, waarom begint men niet?

We horen geen communicatie of initiatieven als petitie indieners van onze 'Utrechtse' wethouder Boerkamp. Het is stil bij onze overheid voor het burgerbelang? Vroeger in het jaar 1156 werd Godefridus van Rhenen tot bisschop van Utrecht gekozen. Die bouwde direct in 1157 kasteel Ter Horst voor de veiligheid van Achterberg. En ging er ook wel eens wonen. Dat is anno 2021 anders.

Ondanks dat de gehele gemeenteraad aandringt op een ongelijkvloerse kruising. Zwijgt het Rhenense College en kijkt afwachtend naar de Provincie zonder de files vast te verminderen door de ongelijkvloerse kruising te realiseren, het geld is er.

Welnu de oplossing voor de brug kan nog wel tien jaar duren. Daarom spaar je brandstof en uitstoot wanneer de vrachtwagens niet hoeven remmen en op te trekken voor een stoplicht. Wij hopen dat meer gebruikers van de N233 aandringen om vast dit file knelpunt aan te pakken.

Het is toch jammer waneer het College alleen druk is met de WOZ te verhogen voor de burgers, en de veiligheid vergeet.

Jan Wiesenekker