Het plaatsen van het 'eerste zonnepaneel' op het dak van de Ontmoetingskerk door drie leden van de werkgroep Groene Kerk PGR. Van links naar rechts: Frans Jansen, Jolande Oldekamp en Roelof de Jong.
Het plaatsen van het 'eerste zonnepaneel' op het dak van de Ontmoetingskerk door drie leden van de werkgroep Groene Kerk PGR. Van links naar rechts: Frans Jansen, Jolande Oldekamp en Roelof de Jong. Foto:

Zonnepanelen op Ontmoetingskerk

RHENEN - Zeventig (een mooi getal) zonnepanelen op het dak van de Ontmoetingskerk. De werkgroep Groene Kerk van de Protestantse Kerk Rhenen wil hiermee bijdragen aan de maatschappelijk opdracht om CO2-uitstoot te verminderen en bij te dragen aan het behoud van Gods goede schepping.


Net voor de paasdagen is op het dak van de Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan in Rhenen een zonne-energie installatie geplaatst. Een prachtig resultaat van de werkgroep Groene Kerk (actief sinds 2019 binnen de Protestantse Kerk Rhenen) in samenwerking met de Kerkrentmeesters. Uitgangspunten waren: Energieverbruik verminderen, meer groene energie gebruiken en zelf duurzame energie opwekken. Ze zetten zich in voor het behoud van een leefbare aarde en het creëren van bewustzijn. Niet alleen voor onszelf maar voor onze naaste dichtbij en ver weg, en voor toekomstige generaties. De acties komen voort uit Bijbelse kernwaarden en hebben alles te maken met kerk en geloof. Er zijn vier verschillende werkgroepen actief.

Met een capaciteit van rond de 25000 kWh is dat een beste installatie. De wijkgemeente Ontmoetingskerk is er blij mee, hiermee is een al langer gekoesterde wens vervuld. Ouderen, maar vooral ook jongeren in de kerk waarderen deze uiting van ons geloof.

Meer info op de website https://pknrhenen.nl/werkgroep-groene-kerk-pgr of via groenekerk@pknrhenen.nl of bij één van de leden van de werkgroep.