De prijzentafel. (foto: Theo Hoogendorp)
De prijzentafel. (foto: Theo Hoogendorp) Foto: Theo Hoogendorp

Paasbingo Candia'66 succes!

RHENEN - Wat viel het tegen dat er door corona geen kerstbingo kon plaats vinden. De kerstbingo is een jaarlijks terug kerende activiteit bij Candia’66, die veel bezoekers trekt.


Toegezegd werd om een paasbingo te organiseren. "De datum werd vast gesteld op vrijdag 26 maart. Het was nog wel even de vraag: 'hoe dan'. Wij hadden al ervaring opgedaan met een online muziek quiz, maar het geluid moest beter. Er werd gekozen om de paasbingo met verloting online te streamen via het YouTube kanaal van Candia’66. StatXtics werd bereid gevonden om de livestream te verzorgen. StatXtics is gespecialiseerd in het maken van analyses van voetbalwedstrijden."


Bingokaarten en lootjes werden besteld via de website van Candia’66. Voor de prijzen gingen Gerrie, Nina en Elly op pad naar de Rhenense Middenstand en sponsoren bij Candia’66. Zo ontstond er de vertrouwde goed gevulde prijzentafel. Uiteindelijk werden er 112 bingokaarten en ruim 2000 lootjes gekocht. Het werd een geslaagde online paasbingo met verloting. In totaal is er op 195 verschillende apparaten de bingo bekeken. Op het hoogtepunt werd er tegelijk meegekeken op 63 apparaten. Omdat er ingebeld moest worden bij een juiste bingo kon er maar één goede bingo vallen. Op de telefoon, waarop ingebeld moest worden, was te zien dat er mogelijk achttien dubbele bingo’s waren gevallen. De bingocommissie kan trots zijn op het uiteindelijk resultaat. Met name de leuke reactie op facebook deed de bingocommissie goed. Ook kennen de deelnemers nu het clublied van Candia’66 en kunnen dit in het vervolg uit volle borst meezingen.

De livestream opstelling. (foto: Theo Hoogendorp)