Foto: Corriena de Haan
Foto: Corriena de Haan Foto:

Huize Rehoboth: zorgboerderij voor ouderen

KESTEREN - Corriena de Haan heeft ouderen in haar hart gesloten. Als verzorgende IG vatte ze een mooi plan op om bij haar huis ouderen een mooie dagbesteding te bieden. Op 8 april opent zorgboerderij Huize Rehoboth haar deuren.


“Huize Rehoboth biedt 5 dagen per week van 9.00 tot 16.00 uur dagopvang voor (dementerende) ouderen die behoefte hebben aan daginvulling en sociaal contact en ter ondersteuning van de mantelzorg”, vertelt Corriena. De kosten van de dagbesteding kunnen door de cliënten zelf of vanuit PGB betaald worden. Een indicatie van de WMO is aan te bevelen.


Prachtige locatie

Huize Rehoboth ligt op een landelijke locatie, midden tussen de weilanden en boomgaarden vlakbij de Rijn, met uitzicht op de Grebbeberg. De locatie wordt omgeven door fruitbomen, een groentetuin, dierenweiden en een prachtige bloementuin. Kortom, een heerlijke plek om te vertoeven!


Deskundig

Ouderen krijgen er diverse groene activiteiten aangeboden. “De deelnemers van de dagopvang krijgen verzorging en begeleiding van deskundige medewerkers en vrijwilligers. Huize Rehoboth heeft daarnaast een reformatorische identiteit. Wij willen in alles handelen in overeenstemming met Gods Woord.”


Scharrelen op de eettafel

Huize Rehoboth wordt een ware oase voor mensen die van dieren en van de natuur houden. “We hebben hier twee sociale honden, konijnen, geitjes en een lieve pony.” Tijdens ons gesprek scharrelen er vier kuikentjes gezellig over de eettafel om te wennen aan contact met mensen. “In de huiskamer zien de gasten vanuit hun fauteuil de dieren buiten rondlopen. Iedereen gaat hier genieten!”

Dagopvang Huize Rehoboth, Rijnbandijk 40, Kesteren; 06 43881880; info@huize-rehoboth.nl; www.huize-rehoboth.nl.