Julia Prommersberger (winnaar van de voorleeswedstrijd) en jurylid, wethouder Neder-Betuwe mevrouw W.E.A. van Dijkhuizen. (foto: Renate Olthof)
Julia Prommersberger (winnaar van de voorleeswedstrijd) en jurylid, wethouder Neder-Betuwe mevrouw W.E.A. van Dijkhuizen. (foto: Renate Olthof) Foto: Renate Olthof

Voorleeswedstrijd

NEDER-BETUWE - In de afgelopen weken hebben de regionale kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd weer plaatsgevonden. In de gemeentes Tiel, Buren en Neder-Betuwe streden negen schoolwinnaars mee voor een plek in de halve finale. De jury benoemde Julia Prommersberger van de Stefanusschool uit Tiel tot kampioen in deze regio.


De 12-jarige Julia las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw. De in totaal negen kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in een online ronde voor de titel van regiokampioen. Oorkonde en prijs was aan Julia uitgereikt door de jurylid Herma van Dijkhuizen, wethouder in gemeente Neder-Betuwe.


Halve en landelijke finale

Met haar winst heeft Julia zich geplaatst voor de halve finale. Ook deze ronde gaat geheel digitaal. Er zullen zes schoolkampioenen naar de halve finale gaan. De winnaar mag door naar de provinciale finale welke tussen 10 en 17 mei plaats zal vinden. Uiteindelijk volgt er nog een landelijke finale waarin de twaalf provinciale winnaars het tegen elkaar opnemen.

Foto’s van de kwartfinales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland.