Gesprekkenreeks

Alzheimer Rivierenland

NEDER-BETUWE - De regionale afdeling Rivierenland van Alzheimer Nederland brengt op het eigen Youtube-kanaal – Alzheimer Rivierenland – een serie interviews uit rond het thema dementie. Onder de titel 'De A-Show' gaat Anneke Krakers, voorzitter van Alzheimer Rivierenland, met deskundigen uit verschillende disciplines en invalshoeken in gesprek over hun visie op dementie. Deze gesprekken duren zo’n twintig minuten.


Ondanks de noodgedwongen sluiting van Alzheimer Cafés en Trefpunten wil Alzheimer Rivierenland op deze manier coronaproof in contact blijven met mensen met dementie en hun omgeving.

De eerste aflevering stelt Ester Bertholet, specialist ouderengeneeskunde, centraal. Zij vertelt over haar praktijk ouderengeneeskunde en de Multidisciplinaire Eerstelijnscentra met een Specialisme Ouderengeneeskunde (MESO).

De serie groeit gestaag. Binnenkort volgen gesprekken met Annette Stassen en Ton in ’t Veen. Met veel enthousiasme vertelt Annette Stassen over gespecialiseerde ergotherapie en de betekenis daarvan voor de zelfredzaamheid in het dagelijks leven.
Ook het interview met Ton in ’t Veen staat in het teken van zelfredzaamheid . Nadat zijn vrouw op jonge leeftijd de diagnose alzheimer kreeg, ontwikkelde Ton een app die de zelfstandigheid van mensen met dementie vergroot en zo de kwaliteit van leven verbetert. Meer gesprekken zijn in voorbereiding.

De interviews staan op het Youtube-kanaal Alzheimer Rivierenland: https://www.youtube.com/channel/UCA9HLXwjRM47dcXsD1ihyEw/videos. Abonneren op dit kanaal is gratis.