Investering Rabobank

in regioWest Betuwe

BETUWE - Rabobank West Betuwe heeft in 2020 via haar Coöperatief Dividend ruim 436.000 euro geïnvesteerd in de regio West Betuwe.


2020 was een bewogen jaar. Covid-19 domineerde de samenleving, de Rabo-klanten en de bank. De coronacrisis zorgde voor een extra behoefte aan steun voor ondernemers, verenigingen en stichtingen, maar ook voor gezinnen en kwetsbare doelgroepen. Rabobank heeft deze ondersteuning geboden. Directievoorzitter Ans Verhoef: “We hebben in 2020 meerdere initiatieven ondersteund om de regio te versterken. Een mooi voorbeeld is de stichting Fruit Tech Campus. De stichting is opgericht door samenwerking van fruittelers, fruitverwerkers, toeleveranciers, scholen overheden en Rabobank om te zorgen dat er goede opleidingen beschikbaar komen én de regio een fysieke campus krijgt, waar alle kennis samenkomt. Door deze samenwerking behoudt de Betuwe voldoende kennis als fruitgebied.”


Een club is meer dan een club
Maar er was meer in 2020: met Rabo ClubSupport ondersteunden we ook het afgelopen jaar het Nederlandse verenigingsleven. Rabobank West Betuwe investeerde 150.000 euro in de regio.


Duurzaam ondernemen
Ondanks dat ondernemers voor enorme uitdagingen kwamen te staan zijn er ook verschillende mooie en innovatieve initiatieven gestart. Zo werd in regio Gelderland Zuid vanuit het programma Rabo Food Forward winnaar Lekker Lupine ondersteund. Lekker Lupine heeft als doel de eiwittransitie naar een hoger niveau te brengen. Samen met restaurants wordt gekeken hoe gezond en biologisch voedsel voor iedereen beschikbaar komt.