Marjolein Siebelink van Welzijn Rivierstroom en Patty Lou Middel Instructrice Anne4Care. (foto: Marien van Schijndel van Welzijn Rivierstroom)
Marjolein Siebelink van Welzijn Rivierstroom en Patty Lou Middel Instructrice Anne4Care. (foto: Marien van Schijndel van Welzijn Rivierstroom) Foto: Marien van Schijndel van Welzijn Rivierstroom

E-health project draagt bij aan persoonlijk welzijn ouderen

REGIO - In totaal dertig zelfstandig thuis wonende deelnemers doen het komende halfjaar mee aan het e-healthproject ‘Met Zorg Sprekend’. De deelnemers, zonder computervaardigheden, krijgen thuis een bijzondere beeldbeltablet, met daarop een visuele assistente Anne.


Door middel van spraakherkenning worden allerlei routines van ouderen ondersteund. Routines die soms moeilijk vol zijn te houden als je alleen bent of als je je bijvoorbeeld somber of eenzaam voelt, of als je jezelf steeds afhankelijker voelt. Via deze beeldbeltablet van Anne4Care kan eenvoudig contact worden onderhouden met de buitenwereld, variërend van contacten met elkaar en in samenwerking met familie, mantelzorgers, tot en met professionals in de omgeving van de oudere.

Welzijn Rivierstroom zag al snel dat nieuwe manieren van digitaal samenwerken die ontstonden tijdens de coronapandemie, iets toevoegden aan samenwerking tussen professionals. Om die reden werd het project ‘Met Zorg Sprekend’ ingediend bij het Ministerie van VWS, dat vervolgens is gehonoreerd. Het project gaat het komende halfjaar lopen. Per gemeente doen tien ouderen mee uit Buren, Neder-Betuwe en Rhenen, het werkgebied van Welzijn Rivierstroom.