Beste remedie tegen corona

is een gezonde leefstijl

RHENEN - Ruim de helft van de bewoners van Rhenen is te zwaar en bijna tien procent lijdt aan vetzucht. 70 procent beweegt nog geen half uur per dag. Sinds 1 januari 2019 wordt leefstijlcoaching vergoed uit uw basisverzekering, zonder dat dit drukt op uw eigen risico! Kortom: het is een verzekerd recht.


Juist in het afgelopen jaar, waarin de samenleving gedomineerd werd door corona, blijkt hoe belangrijk het is om een gezonde leefstijl te voeren. Een mooie reden om het roer in 2021 om te gooien.
Dikwijls hebben mensen sluipenderwijs overgewicht gekregen. Enerzijds door minder alert te zijn op het voedingspatroon en anderzijds door te weinig beweging. Ondertussen is steeds meer bekend geworden over factoren die van invloed zijn op overgewicht. Naast de genoemde voeding en bewegen, blijkt stress een belangrijke factor te zijn. En een verstoorde of te korte nachtrust. Veel mensen willen beslist wat aan hun gezondheid doen, echter het wil maar niet lukken. Vaak ondanks vele pogingen.


Nederland is uniek, want heeft leefstijlcoaching in de basisverzekering opgenomen; nergens anders ter wereld is een dergelijk programma in de basiszorg gefinancierd! Het gaat daarbij om tweejarige begeleidingsprogramma’s met aandacht voor alle genoemde onderwerpen. Het programma, dat nu ook in Rhenen mogelijk is, wordt uitgevoerd door post-HBO opgeleide professionals.
Bent u geïnteresseerd? Neemt u contact op met uw huisarts en/of de POH.