Kunst en Vriendschap. (foto: hh)
Kunst en Vriendschap. (foto: hh) Foto: hh

Corona, geen muziek en verhalen

OPHEUSDEN - Bij muziekvereniging Kunst en Vriendschap Opheusden, missen de leden niet alleen het muziekmaken, maar ook de verhalen, van zaken die binnen de vereniging gebeuren.


Op menige verjaardag werden gebeurtenissen tot in de treuren herhaald. Een opsomming: Bekkens in de trein laten liggen.Verkeerde kant op gelopen tijdens corso Tiel, In Slaharen ingang van de kleine Achtbaan ingelopen. Op paleis Het Loo iemand mondstuk vergeten. In Zoo van Antwerpen omkleden op straat, met toekijkers van het station.Verbouwen gymzaal naar Notenbalk. De race met schoolkinderen bij het zingen van de zilvervloot. Lid dat door stoel zakte tijdens concert in Tiel en saxofonist die in slaap viel tijdens concert. Een lid die een koprol maakte met grote trom. Tambourmaitre die een deuk in een auto veroorzaakte. Iemand die zonder stokken mee liep op de Wageningse Berg.

Op die zelfde berg stond de drumband al in de stromende regen in de middencirkel, terwijl fanfare droog onder de tribune stond. Dat burgemeester Pott vanwege zijn inzet voor de club, goed bedoeld Opperschooier werd genoemd. De jaarlijkse draaiavonden waren een begrip. Dat het Amerikaanse volkslied werd gespeeld, op een moment dat bijna iedereen wegliep. Opening winkelweek in de stromende regen, want anders liep men donaties mis. Muziek maken in Giethoorn. De eendags verlotingen. Tijdens opbouw concert in Bienwei, lid met vingers tussen vouwwand. Ieder jaar vijf kilometer tijdens avondvierdaagse. Koninklijke onderscheiding in 1982. Enorme opleving na reünie 50 jarig bestaan. Leden in finale Nederlands kampioenschap solisten. En een fiets van een bestuurslid, die overal opdook.