Ingezonden brief

Rhenens Groen Links

pronkt met andermans veren

Best apart de column van Groen Links Rhenen dat zij de motie; Realisatie nieuw zwembad Gastland in Rhenen hebben ingediend. Voor de volgers, was duidelijk dat Groen Links altijd tegen de motie van `VVD -Rhenens belang en PvdA voor een nieuw zwembad heeft gestemd. Dus Fake news, mijnheer Hoksbergen u zweeft.

Dat Gr. L. tegen was kwam door de Coalitie afspraak dat Groen Links 5 miljoen Rhenens belasting geld mocht investeren in de projectontwikkeling Dalton school met 53 leerlingen.

Zo zijn er wel meer vreemde zaken in de coalitie. Zoals een Voorstel van Rhenens belang het zwembad met 5 M langer geschikt te maken voor wedstrijdzwemmen omdat verenigingen niet in zwembaden in de omgeving terecht konden. Afgewezen.

M.i. een praktisch voorstel: Maak het Bad wat smaller 5 banen i.p.v 6 banen en wat ondieper en daardoor langer. Dan blijf je binnen het budget. En schakel meer vrijwiligers in van sportclubs i.p.v. Fte’s.

Ook voorstellen om de kosten van de Burgers naar beneden te brengen door bijvoorbeeld de afvalkosten sterk te verminderen door een contract met Tiel te sluiten, i.p.m. de vrienden uit Utrecht. Vond vreemd genoeg geen steun bij de vastgeroeste Coalitie die verbindingen met het dure Utrecht wil houden?

Het is te hopen dat over 1,5 jaar er een nieuwe 3 partijen coalitie komt, zonder PCR - Groen Links welke partij toch een beetje vreemd is met hun 10.000 euro voor elke 18-jarige.


Jan C. Wiesenekker, Rhenen.