(Vrijwilligers)werk gevraagd

OCHTEN - Een inwoonster van Ochten van Eritrese afkomst, zoekt (vrijwilligers)werk bij een kapper of modewinkel. In het land van herkomst heeft ze hier een opleiding voor, maar deze papieren zijn niet geldig in Nederland.


Ze wil op deze manier meer mensen leren kennen, van nut zijn in de maatschappij en de taal beter leren spreken. "Heeft u (vrijwilligers)werk voor deze mevrouw en wilt u met haar kennis maken? Dan kunt u contact opnemen met Welzijn Rivierstroom: info@welzijnrivierstroom.nl of bel 0344 602337."

Zonnebloem Dodewaard tòch actief

DODEWAARD - Op 18 december zou de afdeling Dodewaard van de Zonnebloem een kerstviering hebben gehad. Door de coronaproblematiek kan dat niet doorgaan.


"We laten onze gasten echter niet in de steek. Woensdag 16 december zullen onze vrijwilligers een presentje bij hen langs brengen. De gasten zijn dit al een beetje gewend. In plaats van activiteiten een geschenkje aan huis. Dit kan echter de gezamenlijke activiteiten niet vervangen.

We hopen in de loop van volgend jaar weer als vanouds te kunnen werken. Onze sponsoren maken dit mogelijk en ook acties zoals de statiegelddonatie bij de Coop."


Zin in

een kop koffie?

OCHTEN - Een man (63 jaar) uit Ochten zou graag naar het Dorpshuis in Ochten gaan of vrijwilligerswerk doen.


Door corona ligt dit helemaal stil. Hij is twee jaren geleden in Ochten komen wonen en kent niet zoveel mensen in het dorp. "Zou jij het leuk en gezellig vinden om bij hem een kop koffie te komen te drinken? Het is een gezellig man, die graag op zijn praatstoel zit. Hij zou het liefst iemand van zijn eigen leeftijd ontmoeten

Heb je tijd voor een kop koffie? Bel dan naar Esther Morren van Welzijn Rivierstroom op telefoonnummer 06 33421037."

Opbrengst collecte Leger des Heils Kesteren

KESTEREN - Dat in de coronatijd ook nog positieve dingen kunnen gebeuren, bleek in de collecteweek van 23-28 november.


Ondanks het feit dat niet alle straten konden worden gecollecteerd en er daardoor minder collectanten op pad waren, is de opbrengst van de Collecte van het Leger des Heils ruim 300 euro hoger dan vorig jaar! Dankzij gulle gevers in Kesteren, 25 enthousiaste collectanten en twee maatschappelijke stagaires is in totaal liefst 1.926,42 euro opgehaald. In de collectebussen werd 1.911,42 euro gestopt en de rest kwam via pinbetalingen binnen.