Pauwenvrouw. (foto: Pieter C. Vis)
Pauwenvrouw. (foto: Pieter C. Vis) Foto: Pieter C. Vis

Expositie schilderijen Annemarie Reijbroek in De Vlam

RHENEN - Van 9 december tot en met 7 maart is de schilderijen-expositie van Annemarie Reijbroek te zien in De Vlam, spiritueel en cultureel ontmoetingscentrum, Beukenlaan 2 in Rhenen.


Annemarie Reijbroek woont al zeventien jaar in Veenendaal en daarvoor enige jaren in Rhenen. Al zo lang zij zich kan herinneren houdt Annemarie van tekenen en schilderen. Een creatieve opleiding en beroep is er helaas nooit van gekomen. Wel heeft zij veel cursussen gedaan op allerlei creatief gebied.

Op Het Venster in Wageningen heeft Reijbroek heel wat jaren les gehad in schilderen met acrylverf van Greet Toxopeus. Daarna een vooropleiding gedaan op de Kunstacademie te Arnhem.

De kunstenares is actief lid van het Kunstgilde in Leersum, niet met schilderen maar met keramiek. Om zich te verdiepen in het vak Keramiek heeft Annemarie in Gouda les gehad. Nu volgt zij de cursus keramiek in Ede bij Cultura, keramiek is immers erg verslavend!

Voor de coronatijd stond zij regelmatig op Kunstmarkten en nam deel aan de Kunstroute in Veenendaal. Hopelijk komt die tijd weer terug want Annemarie vindt het erg inspirerend en gezellig om haar werk aan mensen te presenteren.

Op dit moment huurt zij bij Partners in Ambacht te Driebergen een schap waar haar keramiek te koop staat. En in de hal van het Militair Revalidatiecentrum in Doorn staat een vitrine met keramische objecten. Ook kunt u haar website info@annemariereijbroek.nl bezoeken.

De expositie is te bekijken rond de lezingen, films en concerten in De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen. Meer informatie staat op www.devlamrhenen.nl.