Bestuur Hulpmaatje Rhenen. (foto: Cees van Deelen)
Bestuur Hulpmaatje Rhenen. (foto: Cees van Deelen) Foto: Cees van Deelen

Vrijwilligersorganisaties in Rhenen fuseren

RHENEN - In de afgelopen jaren zijn er in Rhenen allerlei activiteiten door burgers opgezet, die tot doel hebben kwetsbare medeburgers te ondersteunen.


Zo ontstond Schuldhulpmaatje waarvan de vrijwilligers mensen helpen die schulden hebben. Ook werd er een Noodfonds opgezet dat mensen helpt in acute financiële nood, die niet in aanmerking komen voor Bijzondere Bijstand. Iets later startten een aantal vrijwilligers de Formulierenbrigade. Deze helpt mensen, die moeite hebben hun weg te vinden in de bureaucratie, b.v. het aanvragen van toeslagen, minimaregelingen, kwijtschelding van belastingen en bij het indienen van eenvoudige belastingaangiftes. En vanuit Schuldhulpmaatje werd het initiatief genomen tot de oprichting van JobHulpMaatje Rhenen. Het doel van JobHulpMaatje is om mensen te ondersteunen bij het zoeken naar werk. Om de samenwerking op het gebied van armoedebestrijding in de gemeente Rhenen te bevorderen werd tenslotte het Netwerk tegen Armoede opgezet, dat regelmatig themabijeenkomsten organiseert.

Om deze activiteiten beter op elkaar af te stemmen en om de organisatie efficiënter te maken zijn deze activiteiten op 8 december ondergebracht onder één organisatie: Stichting Hulpmaatje Rhenen. Bij deze gelegenheid nam Arie van der Staaij, die hierbij een cruciale rol heeft gespeeld, afscheid als voorzitter. Het nieuwe bestuur bestaat uit: Kees Jochemsen, Hannah van der Tang, Jaco van den Broek, Dick Kool en Tjark Struif Bontkes.