Uitdeling op een school in Roemenië december 2019. (foto: Lobke van Veenendaal)
Uitdeling op een school in Roemenië december 2019. (foto: Lobke van Veenendaal) Foto: Lobke van Veenendaal

Schoenendoosactie zoekt helpende handjes

KESTEREN - Dit jaar mag de organisatie van de schoenendoosactie in de oude Spar in Kesteren houden. Achter de schermen zijn ze al druk bezig de ruimte zo Corona-proof mogelijk in te richten zodat ze de actie veilig kunnen houden.


"Dit houdt onder andere in dat we werken met 13 aparte werkplekken zodat de 1,5 meter zeker geborgd kan worden. Hiervoor moet je je dan wel van te voren op inschrijven. Ook vinden er extra schoonmaakmomenten tussen alle dagdelen plaats van werkplek én materialen.

Vooralsnog kunnen we zeker nog handjes gebruiken in januari om alle dozen te controleren en verzendklaar te maken! We starten maandag 4 januari en zijn dan vier weken open of totdat alle schoenendozen verwerkt zijn. Natuurlijk weten óók wíj niet wat januari 2021 zal brengen, maar we willen positief blijven, en de ruim achtduizend schoenendozen die er nu staan te wachten, verzendklaar maken voor de kinderen in Moldavië. Iedere schoenendoos staat voor één kind, dus laten we met z'n allen kijken of we achtduizend kinderen blij kunnen maken.

We zijn in 2019 mee geweest met een uitdeling. Als je dan door je knieën gehurkt zit, en de blijdschap in de ogen ziet bij het geven van een mooi versierde schoenendoos, dan is dat echt onbeschrijfelijk. Onze slogan 'Vul een schoenendoos, en geef een schat' is dan echt waar!"

"Zou jij mee willen helpen, en kan je minimaal één (liefst twee of meer) dagdelen? Geef je dan op via Betuwe@schoenendoosactie.nl. Je krijgt dan een inschrijfformulier. Voor meer informatie kun je altijd bellen naar Lobke van Veenendaal (06 30022411) of Arie de Wit (06 21220705)."