Richard Verwoert. (foto: Eigen foto/Richard Verwoert)
Richard Verwoert. (foto: Eigen foto/Richard Verwoert) Foto: Eigen foto/Richard Verwoert

Vrijwilligerswerk: ook voor jongeren voldoende te doen

NEDER-BETUWE - ‘Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden, dus er is écht voor iedereen wel wat!’ Richard Verwoert is als jongere bijzonder actief als vrijwilliger. Mensen kunnen hem al kennen van de Jongerenraad Neder-Betuwe of van de SGP-Jongeren Oost-Betuwe. Sinds kort is hij ook actief als bestuurslid bij Welzijn Rivierstroom.


Richard zit niet stil. Hij doet vrijwilligerswerk omdat hij het belangrijk vindt om iets te betekenen voor de maatschappij. Maar vooral ook om iets te leren, nieuwe mensen te leren kennen en samen iets te bereiken. Richard: ‘Het levert mij veel sociale contacten op en we bereiken concrete dingen waar anderen ook wat aan hebben. Daarnaast leer je ook interessante zaken voor in je werk of studie.’

Gemiddeld is Richard een paar avonden per week bezig met zijn vrijwilligerswerk. ‘Als iets niet naar wens loopt kijk ik naar wat er beter kan en of we er nog wat aan kunnen doen’. Hij weet dat als hij vastloopt of vragen heeft over PR, werving, veiligheid, etc. dat hij bij de medewerkers van Welzijn Rivierstroom terecht kan.

Richard blijft zeker vrijwilligerswerk doen. En hij hoopt dat mensen, en vooral jongeren, zich aanmelden om wat te betekenen voor een ander. ‘Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden, dus er is écht voor iedereen wel wat.’

"Wil jij ook vrijwilligerswerk doen en wil je meer weten? Neem dan contact op met Welzijn Rivierstroom: info@welzijnrivierstroom.nl of bel 0344 602337."