Afbeelding
Foto:

Boerenwinkel Gruun in Ommeren vernieuwd

OMMEREN - Sinds 1 oktober herkennen we een nieuw gezicht in boerenwinkel Gruun in Ommeren. Jarenlang werkten Willemijn, Bea, Miranda en haar collega’s onder de enthousiaste leiding van Kees van Blijderveen.


De vaste uitspraak van Kees: “Dames en heren, eet meer appels en peren" is onlosmakelijk verbonden aan deze boerenwinkel. Wilco de Bruijn in geen onbekende in de groenten en fruit wereld. Met zijn 8,9 voor Beste Groenteman van Nederland, begon hij op 15- jarige leeftijd met zijn groentewinkeltje in Driel, vooral 'tje', want deze winkel was de kleinste groentewinkel van heel Nederland.

Op zijn negentiende begon hij De Toffe Peer met fruit en smoothies op het werk bij bedrijven en scholen en op zijn 22ste kwam hij met enkele weekmarkten in de regio na overname van een familiebedrijf.

En nu vertelt de Bruijn: "Nu sta ik hier als 25-jarige groenteboer in de meest mooie, compleet vernieuwde, boerenwinkel met een topteam om mij heen. Dit maakt mij een blij man."

Verder zegt Wilco: “Ik werd benaderd door Kees met de vraag of de winkel iets voor mij zou kunnen zijn. En tja, ik was eigenlijk vrijwel direct enthousiast. Ik heb jarenlang met een groente- en fruitkraam op diverse markten gestaan, maar had deze net verkocht. Ik wilde me meer gaan richten op fruit op het werk van De Toffe Peer. Dat begon lekker te lopen, maar de opkomst van de coronacrisis raakte ook mijn business. De krimp die ik ineens meemaakte gaf me ruimte voor nieuwe dingen. En dat werd Gruun in Ommeren.


“Na het eerste gesprek met Kees ging alles razendsnel. Ik maakte plannen voor het opnieuw inrichten, wel met vele mooie spullen die Kees in de loop der jaren heeft verzameld. Er kwam een nieuw lichtplan, we hebben mooie grafische elementen toegevoegd en heel nieuwe indeling gemaakt. Daarvoor waren we drie dagen dicht. Het resultaat zijn we zeer trots op. Sinds onze opening op donderdag 22 oktober zien we ook veler nieuwe gezichten. Maar ook trouwe marktklanten weten de weg te vinden, daar ben ik zeker trots op. De eerste resultaten en reacties zijn positief. Er staat echt iets. Mooie producten, uitgebreid met een fantastische vers + plein en vele nieuwe, smakelijke artikelen”, aldus Wilco.

Nieuw en echt uniek in de regio is ons assortiment in kant-en-klare producten, elke dag hebben wij diverse soorten rauwkost en maaltijdsalades, smoothies, desserts, maaltijden, soepen, panklare producten en smulbroodjes."

Kortom, de vernieuwde Boerenwinkel Gruun is een aanrader.

Boerenwinkel Gruun, Zijveling 1 Ommeren, 0344 782560, www.natuurlijkgruun.nl.