Teus Brouwer Koninklijk onderscheiden (foto: Peter Kühl)
Teus Brouwer Koninklijk onderscheiden (foto: Peter Kühl) Foto: Peter Kühl

RHENEN - De heer Teus Brouwer (75) uit Rhenen, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Hans van der Pas reikte zaterdag 17 oktober de onderscheiding uit aan de scheidend voorzitter van het Comité Rhenen-Achterberg. Namens de burgemeester heeft mevrouw Brouwer haar man de versierselen opgespeld, die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding.

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde in het gemeentehuis in het bijzijn van de echtgenote en een kleinzoon van de heer Brouwer. Kleinzoon zorgde voor een livestream-verbinding, zodat familie en comitéleden de uitreiking op afstand konden meemaken.

De heer Brouwer nam na veertig jaar voorzitterschap afscheid van het comité Woord en Daad Rhenen-Achterberg, onderdeel van de stichting Woord en Daad, die wereldwijd werkt vanuit Bijbels perspectief aan duurzame verandering voor mensen in armoede. Naast zijn werkzaamheden als voorzitter, verrichtte de heer Brouwer nog allerlei andere activiteiten. Zo organiseerde hij diverse evenementen, bracht hij het kwartaalblad rond in Rhenen en is hij sinds de oprichting in december 2015 actief voor de Woord en Daad-kringloopwinkel De Cirkel in Veenendaal. Daarnaast was hij onder andere diaken en koster in de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland in Rhenen, en tot op heden vrijwilliger op de Eben Haëzerschool.