Informatieavond glasvezel in Rhenen, Elst en Achterberg

RHENEN - Op 12 en 13 oktober zijn informatieavonden verzorgd over de aanleg van een glasvezelnetwerk geschikt voor internet, televisie en telefoon.


Deze techniek is op de toekomst gericht waarbij er steeds meer eisen zullen worden gesteld aan het netwerk om snel en storingsvrij te werken. Onderzocht wordt of er voldoende draagvlak is om het aan te leggen. Gezien de investeringen is er bepaald dat minstens dertig procent van alle huishoudens deel zullen moeten nemen.

Lukt dat, dan wordt aan iedereen die vóór 16 december is ingestapt een gratis aansluiting aangeboden en wordt het netwerk aangelegd. Deelnemen doe je door je in te schrijven via een van de deelnemende telecomaanbieders.

Het is dus zaak voor iedereen die met zijn tijd wil meegaan in deze ontwikkeling om deel te nemen. Dat kan via een van de telecomaanbieders die met elkaar diverse pakketten aanbieden. Je kunt kiezen of je naast internet ook televisie of ook telefoon wil. Er zijn goedkope pakketten, maar ook specifiek voor bedrijven en ook zonder geweld en porno. Keuze genoeg. Ook bestaat de mogelijkheid voor het gratis aansluiten. Dus ook voor mensen die het allemaal wat lastig vinden, zijn er geen drempels.

Voor bijna iedereen is er een keuze te maken om tegen lagere kosten dan die men nu heeft, straks een sneller en stabieler netwerk te krijgen. Doe je mee en neem je een abonnement dan wordt dat pas actief op het moment dat het netwerk beschikbaar is.

Bij voldoende deelname wordt het netwerk in 2021 aangelegd. Daarna worden de deelnemers zo spoedig mogelijk aangesloten. Voor informatie kunt u terecht via www.gavoorglasvezel.nl.