(foto: René Roelofs)
(foto: René Roelofs) RenĂ© Roelofs

Eenvoudige winst voor DFS

OPHEUSDEN - DFS was voetballend heer en meester tegen de bezoekers, die in negentig minuten geen enkel schot op doel afleverden. Binnen de minuut had de bal al op de strafschopstip gekund na een overtreding op Joost van Dam. Daarna redde de doelman bekwaam op een inzet van Meuzer en werd een schot van Gerritsen gekraakt.

Spits Van Burken vond na een prima voorzet van Huibers de doelman op zijn pad. Na dertien minuten schoot Thijs van den Brand de thuisploeg op de verdiende voorsprong. Daarna hadden de Opheusdenaren een slordige fase zonder kansen weg te geven. In de slotfase liep de thuisploeg via een kopbal van Meuzer en een schot van Joost van Dam simpel uit naar de 3-0 ruststand.

In de tweede helft gaf DFS opnieuw geen mogelijkheid weg aan de bezoekers. Eenenveertig minuten voor tijd leverde Joost van Dam een voorzet op gevoel af die door spits Mark van Burken met zijn hoof tot zijn zevende doelpunt van het seizoen werd gepromoveerd. 4-0 Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. DFS bracht een half uur voor tijd nog drie frisse wissels binnen de lijnen. Wageningen kon niet beter en DFS vond het wel prima, zodat de score uiteindelijk op de 4-0 eindstand bleef steken.

Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen, Julian de Wit (60. Patrick Hovestad), Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers (60. Petrus Papilaja), Gijs Grootendorst, Thijs van den Brand, Joop Gerritsen (60. Dewy Alexander)), Ritchie Meuzer, Mark van Burken, Joost van Dam.