Ekaterina Levental, (foto: Chris Koolmees)
Ekaterina Levental, (foto: Chris Koolmees)

Schoppenvrouw verplaatst

RHENEN - Op 10 oktober gaat de concertserie van De Korenwinde weer van start - wegens corona in een anderhalve meter setting. Nu de regels weer aangescherpt zijn, is het concert niet zoals aangekondigd in De Ontmoetingskerk, maar gewoon in De Vlam aan de Beukenlaan. "Omdat er maar dertig man publiek mag komen, organiseren we de voorstelling twee keer, om 16:00 en om 20:00 uur. Zo kunnen toch zestig mensen genieten van de performance van Ekaterina Levental."


Helaas zijn beide voorstellingen door de nieuwe coronamaatregelen ook meteen uitverkocht. De Korenwinde heeft geprobeerd iedereen die een kaartje of een abonnement heeft te bereiken.

Na het succes van 'De Weg' en 'De Grens' nu deel drie van het autobiografische drieluik van Leks Compagnie: Schoppenvrouw. In Schoppenvrouw vertelt zangeres Ekaterina Levental het verhaal van vijf vrouwen: Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof en Dora Gorohovskaya. vijf Iconen, vijf thema’s, vijf clichés en vijf herkenbare vrouwen; complex en ongrijpbaar. Schoppenvrouw toont de kracht van deze legendarische vrouwen, die zich vrijvochten van hun lot. En met succes. Maar het succes werd een legende die hen - opnieuw - gevangen hield. Schoppenvrouw laat het gevecht tussen mens en legende zien, en hoe deze krachtige vrouwen dàt gevecht verloren. Schoppenvrouw is een spel met identiteiten, een ode aan hoop en vrijheid. En een verhaal over angst, die steeds weer die vrijheid blokkeert.