Afbeelding
Foto:

Het koetsiersbewijs halen is niet zomaar iets

MAURIK - Nico Avezaath in Maurik heeft al vele mensen mogen opleiden tot een heuse koetsier.


Dinsdag 29 september was het weer zover. Negen cursisten waarvan drie kinderen gingen voor hun enkelspan koetsiersbewijs.

Wat was de schuur in Maurik bij Nico Avezaath mooi aangekleed. Gezellig gemaakt met kaarsen, een kopje koffie en als lunch heerlijke verse soep gemaakt door Adry Avezaath. Uiteraard met de richtlijnen volgens het R.I.V.M.

De lessen kunnen gewoon plaatsvinden in deze tijd. Nico draagt een gezichtsmasker en het is een heerlijke ontspannen bezigheid. Bezig zijn met paard en wagen geeft je rust. Nico geeft het hele jaar door menles voor enkelspan of tweespan.

Het was een bijzondere examen dag voor Nico Avezaath. Zijn kleinzoon Nick de Haas van 12 jaar en kleindochter Jennifer de Haas van 9 jaar, waarschijnlijk de jongste menner van Nederland, hebben deze dag ook mogen rijden voor hun examen. Wat wil je ook als je opa dag en nacht bezig is met zijn paarden. Dan moet je als kleinkind toch je koetsiersbewijs halen. Wat was opa Nico trots deze dag.

Ook Maud van Viegen van 12 jaar heeft haar koetsiersbewijs gehaald. Voor kinderen maar zeker ook volwassenen is het een fantastische ervaring om te mennen. Alle negen cursisten zijn met vlag en wimpel geslaagd! Ruitersport Nico Avezaath is te volgen op Instagram.

Afbeelding