Dovol krijgt een lesje volleybal van Scylla

DODEWAARD - De uitwedstrijd tegen Scylla in Wageningen zorgde er voor dat Dovol wakker geschud werd. Het spel en het resultaat van deze wedstrijd liet en laat duidelijk zien dat er bij Dovol nog gewerkt zal moeten worden om een degelijk team in het veld te zetten.


In set 1 en 2 werd Dovol overrompeld door Scylla 4. Bij het inspelen liet Scylla in de aanval weinig zien, maar eenmaal in het veld was het totaal anders. De uitstekende verdediging en een goede aanval verraste Dovol. Deze had daar geen antwoord op en liet het spel over zich heen komen. Een matige passing met weinig verrassende aanvallen maakte geen indruk op Scylla en speelden op vrij eenvoudige wijze de sets uit: 25-10 en 25-15.

In de derde set werd het wel wat beter bij Dovol, maar er stond nog geen team. De onnodige fouten, slordigheden en geen onderlinge communicatie waren nog steeds de onderliggende oorzaak. Hierdoor was er steeds te weinig variatie in aanval en de aangespeelde hoofdaanvallers hadden ook moeite met de aangespeelde set-up waardoor er te weinig direct scorende aanvallen waren: 25-21.

Ondanks deze drie matige sets werd de vierde goed gestart, maar al snel doofde het vuur door een goede service van Scylla. Slechts een enkel moment werd er leuk gespeeld. Hierdoor waren er wel direct scorende aanvallen, maar dat was niet genoeg om te winnen van een stabiel goed verdedigend en aanvallend team: 25-19. Hierdoor leverde deze wedstrijd voor Dovol geen enkele punt op. Hopelijk heeft Dovol wel voldoende geleerd om zaterdag 3 oktober om 17.00 uur in De Eng in Dodewaard het bezoekende Woudenberg punten af te snoepen.