Thijs van den Brand viert de 1-2. (foto: René Roelofs)

DFS knokt zich met tien man naar terechte winst

OPHEUSDEN - DFS trof zondag een hardwerkende en gegroepeerd spelende tegenstander. Op het qua afmetingen kleine kunstgrasveld moesten de bezoekers het spel maken. SDOO probeerde vooral via de omschakeling gevaarlijk te worden.

DFS had vooral de bal maar men slaagde er niet in om veel mogelijkheden te creëren tegen de gastheren. Voor de rust was de beste mogelijkheid voor Gerritsen die een rebound naast zag gaan.

DFS begon goed aan de tweede helft. Na een prima voorzet van Van Dam kopte Van Burken de 0-1 binnen. DFS bleef domineren tegen een stug SDOO, dat loerde op de tegenstoot. Van Dam schoot na een dribbel langs meerdere tegenstander over waarna de thuisploeg een inzet via de binnenkant van de paal uit de goal zag verdwijnen. DFS zag daarna een fraaie aanval over meerdere schijven niet meer dan een corner opleveren.

In de 64ste minuut schoot Vos de thuisploeg op 1-1 Achttien minuten voor tijd kreeg aanvoerder Rody van Osenbruggen zijn tweede gele kaart en dus rood. DFS met invaller De Wit binnen de krijtlijnen voor spits Van Burken rechtte de rug. In de slotfase zette Meuzer met een pass binnendoor Van den Brand vrij voor de keeper. Van den Brand bleef koel en schoof de 1-2 binnen. Nadat Papilaja Huibers kwam aflossen in het veld schoot invaller De Wit de bezoekers met een afstandsschot definitief in veilige haven, 1-3.

Opstelling: Noah Tomatala, Melvin van Osenbruggen (24. Xander Breunissen), Tom Brienissen, Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers (84.Petrus Papilaja), Gijs Grootendorst, Thijs van den Brand, Joop Gerritsen, Ritchie Meuzer, Mark van Burken (76. Julian de Wit), Joost van Dam.