Ds. Zonnenberg

neemt afscheid van Ochten

OCHTEN - Ds. C.D. Zonnenberg neemt op zaterdag 3 en zondag 4 oktober afscheid van de hervormde gemeente in Ochten. De predikant gaat met emeritaat.


Op zaterdag 3 oktober is er van 15.00-17.00 uur, voor iedereen die persoonlijk afscheid wil nemen van het domineespaar, een walk-through via de hoofdingang van de kerk. Op zondag 4 oktober begint om 14.30 uur de afscheidsdienst in de kerk. Deze dienst is via www.hervormdochten.nl live te volgen. Wie persoonlijk aanwezig wil zijn moet zich vooraf inschrijven.

Zonnenberg werd op 6 juni 1954 geboren in Sliedrecht, maar hij groeide op in Werkendam. Na de opleiding HBS-A in Gorinchem, volgde hij de studie theologie aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. In 1980 werd Zonnenberg predikant in Willige Langerak bij Schoonhoven. Na 4,5 jaar nam hij een beroep aan naar Benschop (U), waar hij 8,5 jaar dienst deed. Toen al bracht de Hervormde gemeente in Ochten een beroep op hem uit, maar de predikant ging in 1993 naar Waddinxveen-Noord en in 2003 naar Giessendam / Neder-Hardinxveld. Daar nam ds. Zonnenberg op 10 mei 2009 afscheid, om op 24 mei 2009 door ds. H. Jongerden bevestigd te worden in de hervormde gemeente van Ochten. In de middagdienst deed hij intrede met een preek over Psalm 65 vers 10 (midden). Ds. Zonnenberg maakte veel studie van de teksten waaruit hij preekte en staat bekend om zijn woordspelingen. Voor ieder kernwoord zocht hij een tegengestelde uitleg. Het echtpaar heeft vier kinderen en elf kleinkinderen. Om dicht bij hen te wonen, gaan zij terug naar Hardinxveld-Giessendam.