Mevrouw op leeftijd. (foto: Geralt via Pixabay)
Mevrouw op leeftijd. (foto: Geralt via Pixabay)

Vragen over dementie?

RHENEN - Afgelopen week vond u bij deze krant de signaleringskaart dementie. HIermee vroeg Dementienet Rhenen aandacht voor het tijdig herkennen van dementie. Want als dementie eerder herkend wordt, kan er meer gedaan worden om het te vertragen.


Verpleegkundige en casemanager Conny Plomp (Buurtzorg): “Met de signaleringskaart willen we het brede publiek helpen om dementie in een vroeg stadium te herkennen. Zodat de persoon met (vermoeden van) dementie, met steun van familie, eerder de stap zet naar de huisarts. Met tijdige zorg en advies kan dementie vertraagd worden.”

"Heeft u geen signaleringskaart ontvangen? Of heeft u vragen over de kaart? Bel of mail dan het Mantelzorgknooppunt Rhenen. Wij helpen u graag verder. Telefoonnummer 06 45849059 of mantelzorg@rhenen.nl."

Dovol klaar voor nieuwe seizoen…

DODEWAARD - Afgelopen zaterdag 19 september mocht volleybalvereniging Dovol uit Dodewaard de gloednieuwe trainingspakken en sporttassen in ontvangst nemen van hun nieuwe sponsoren Document Concepts in Dodewaard en Best Choice Administraties in Andelst.


Om te benadrukken dat sponsoring in deze bijzondere tijd niet als vanzelfsprekend wordt ervaren reikte voorzitter Cees van Ingen op zijn beurt een herinneringsbeeldje uit aan de echtparen Van Lieshout en De Jong, de respectievelijke eigenaren van beide bedrijven.

Volledig in het nieuw gestoken begon Dovol vervolgens in sporthal De Eng haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Volamie H2 die met de nodige moeite met 3-2 gewonnen werd.

Uitreiking trainingspakken en sporttassen. De foto is genomen rekening houdend met de Corona maatregelen (foto: Thomas van Beek)