Glasvezel in Achterberg, Elst en Rhenen

is dichterbij dan ooit!

RHENEN - Delta Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Achterberg, Elst en Rhenen. Als 30 procent van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 16 december een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in Achterberg, Elst en Rhenen.


Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar.

“Na de aanleg van glasvezel in het buitengebied is de volgende stap naar de kernen van Achterberg, Elst en Rhenen een logische”, aldus wethouder Hans Boerkamp van gemeente Rhenen, “Ik ben dan ook blij dat nu ook die inwoners en ondernemers de kans krijgen om aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. De afgelopen zes maanden hebben laten zien hoe belangrijk een goede internetaansluiting is voor zowel werk als privé.”

Inwoners die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl kan een postcodecheck worden gedaan om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.


Ondertekening convenant

Op 3 oktober, bij de feestelijke opening van het Glasvezel Informatie Punt in Rhenen (Herenstraat 9a), zullen wethouder Hans Boerkamp en Piet Grootenboer, directeur Vraagbundeling Delta Fiber Netwerk, het convenant ondertekenen waarin de afspraken zijn gemaakt voor de aanleg van glasvezel.