Stadsquiz Rhenen uitgesteld

RHENEN - Vorig jaar oktober is in Rhenen voor het eerst een Stadsquiz georganiseerd. De reacties waren enthousiast en zowel de deelnemende teams als de organisatie kijken terug op een zeer geslaagd evenement.


Een vervolg in het najaar van 2020 lag dan ook voor de hand. De organisatie is daar inmiddels ook met grote toewijding aan begonnen. "Helaas hebben wij moeten besluiten om, gegeven de actualiteit rond ‘Corona’, in 2020 geen Stadsquiz te organiseren. Dat doen we met pijn in het hart. Echter: de richtlijnen ter beperking van verdere verspreiding van het coronavirus staan haaks op de doelstellingen die wij met het organiseren van de Stadsquiz beogen. Met name de beperking om in grotere groepen in huiselijke sfeer bij elkaar te komen speelt ons hierbij parten.

Juist daar waar de Stadsquiz verbindt, mensen bij elkaar brengt en inwoners enthousiasmeert om in de Rhenense binnenstad samen opdrachten uit te voeren, staan de nieuwe richtlijnen dit helaas in de weg.

Wij hebben nog overwogen om te kiezen voor een alternatieve, kleinschalige opzet van de Stadsquiz. Wij zijn echter van mening dat de opzet die wij vorig jaar hebben gekozen en dit jaar nóg meer wilden uitbouwen, optimaal past bij de verbindende doelstelling van de Stadsquiz. Wij als organisatie kiezen er dan ook voor om de Stadsquiz te organiseren op het moment dat de regels dat toestaan.

Zodra wij een nieuwe datum hebben (ergens in 2021), wordt ‘Rhenen’ daar uitgebreid en via diverse kanalen over geïnformeerd."