Dominee F. Mulder en mevrouw H. Mulder-van Meulen. (foto: J.E. Everse)
Dominee F. Mulder en mevrouw H. Mulder-van Meulen. (foto: J.E. Everse)

Dominee F. Mulder

25 jaar predikant

RHENEN - Op 7 september was het 25 jaar geleden dat dominee F. Mulder 25 jaar predikant was. In een kerkdienst is daar op 8 september bij stilgestaan.


De predikant is sinds 2011 verbonden aan de Gereformeerde Gemeente aan de Achterbergsestraatweg in Rhenen. Daarvoor diende hij de gemeenten in Scherpenzeel (1995-2002) en Wageningen (2002-2011). In 1991 werd hij toegelaten tot de vierjarige opleiding aan de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten in Rotterdam.

Ds. Mulder (1951) heeft in de achterliggende jaren veel werk mogen verzetten. Preken is het werk wat hij het liefst doet, om zo de gemeente onderwijs te geven vanuit de Bijbel over Jezus Christus. Maar hij heeft ook veel gemeenten in de classis (regionaal verband van gemeenten) en daarbuiten met raad en daad bijgestaan.

Zijn kennis en vaardigheden heeft ds. Mulder ook kunnen inzetten voor het geheel van de kerk waar landelijk ruim 100.000 leden bij zijn aangesloten. Zo was hij meerdere keren lid van de Generale Synode. Ook is hij actief als voorzitter van het deputaatschap Bijzondere Noden, het deputaatschap Kerk en Overheid en van de Commissie van Advies inzake seksueel misbruik in kerkelijke en/of pastorale relaties.

Het contact met andere (reformatorische) kerken vindt hij belangrijk. Daarom is hij in Rhenen voorzitter van het Platform Reformatorische Kerken. De Gereformeerde Gemeente in Rhenen telt ruim 1200 (doop)leden.

Vanwege alle coronamaatregelen was het plan eerst om de herdenking uit te stellen naar 2021. Uiteindelijk is er toch voor gekozen dit jaar stil te staan bij het jubileum in een kerkdienst op 8 september.