Hervormde kerk Elst.
Hervormde kerk Elst.

Open Monumentendag

en verkiezing Kunstenaar van het jaar

RHENEN - Op zaterdag 12 september is het weer Open Monumentendag in de gemeente Rhenen. De werkgroep OMD van het Cultuurplatform organiseert deze dag een kort en aan de coronaregels aangepast programma.


Het landelijke thema van 2020 is ‘Leermonumenten’. Wat valt er te leren van de monumenten binnen onze gemeente? Of het nu de dierentuin, het Stadsmuseum in het Oude Raadhuis, een oude trouwzaal of een kerk is, elk monument heeft zijn eigen geschiedenis en verhaal. Zo ook de Cunerakerk en de Hervormde kerk in Elst. In beide kerken zullen gidsen aanwezig zijn om u te vertellen over de historie van de kerk. In de Hervormde kerk in Elst, Rijksstraatweg 24 zullen ook oude kaarten en fotomateriaal te zien zijn. Ook de molens in Rhenen en Elst zijn deze dag open voor bezichtiging.


Tijdens deze aangepaste dag wordt van 14.30- 15.30 uur een beiaardconcert gegeven door beiaardier Klaas de Haan. Dit concert is uitstekend te beluisteren vanuit de gezellige tuin van het Stadsmuseum (monument het Oude Raadhuis) waar ook een hapje en drankje te koop is, maar uiteraard ook op andere plekken rond de Cunerakerk. Gedurende de dag is tevens een kunsttentoonstelling rond het thema ‘Leermonumenten’ te bewonderen in de Cunerakerk. De vijftien deelnemende kunstenaars dingen mee naar de titel ‘Kunstenaar van het jaar 2020’. De monumenten en de expositie zijn te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.