Afbeelding

Ontdek het plezier van Walking Football bij Uchta

NEDER-BETUWE - Vanaf dit seizoen start voetbalvereniging Uchta met Walking Football. Dit is een laagdrempelig beweegprogramma voor zowel voor mannen als vrouwen, die nog regelmatig een balletje willen trappen om hun gezondheid te verbeteren of fit te blijven.


Het is een voetbalvorm waarbij niet wordt gerend, maar in wandeltempo op een kwart veld wordt gespeeld. Meedoen, bewegen, ontmoeten en zelfredzaamheid van de doelgroep staan als kernwaarden voorop. Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren.

Deze voetbalvorm bewijst dat je een leven lang van voetbal kunt blijven genieten. Juist ook voor 60-plussers die niet per se een voetbalverleden hebben, is de spelvorm een leuke manier om in beweging te blijven. Of om op latere leeftijd te starten met voetballen. Voetbalervaring is namelijk niet vereist.

Heb je interesse? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten op woensdag 9 september om 20:00 uur op sportpark De Hoeken (Keizerstraat 102, IJzendoorn) of woensdag 16 september om 12:30 uur in Dorpshuis Ochten (Dokter M. van Drielplein 2). Wil je meer weten? Neem contact op met Gerjan van Stralen via 06 28076006 of verenigingsondersteuner@hotmail.com..


Iets voor ouderen betekenen?


BUREN - Het is fijn als je iets voor een ander kunt betekenen!


Welzijn Rivierstroom zoekt inwoners die hier net zo overdenken en die het leuk vinden om ouderen in de thuissituatie te bezoeken. Meestal gaat het gewoon om het bieden van gezelschap of een gezellig praatje maken.

Naarmate mensen ouder worden en steeds meer aan huis gebonden raken, wordt het moeilijker om binnen de eigen familie of kenniskring hiervoor iemand te vinden. Daarom willen wij graag in contact komen met mensen die op bezoek gaan en op die manier iets voor een ander willen betekenen.

Zoek je ander vrijwilligerswerk? Het is altijd mogelijk om hierover in gesprek te gaan.

Spreekt deze oproep je aan neem dan contact op met Ankie Bongers. Je kunt bellen 0344 602337 of mailen ankiebongers@welzijnrivierstroom.nl.