LHBTI-beweging Rivierenland zoekt bestuursleden

REGIO - Er zijn vergaande plannen voor een LHBTI-beweging in Rivierenland. Het doel is om algemene informatie, ondersteuning en ontmoeting te organiseren voor en door jongeren (homo en hetero). Een nieuwe beweging die in Rivierenland stevig in de klei wil gaan staan.


De beweging zit op dit moment nog in de fase van oprichting en projectfinanciering. Diverse gemeenten, de provincie Gelderland en netwerkpartners zijn benaderd, reageren positief en doen mee. Naast de huidige initiatiefnemers is de nieuw op te richten stichting Roze Rivierenland op zoek naar enthousiaste inwoners, jongeren en ouderen uit Rivierenland, die als vrijwillige bestuurder een rol willen spelen in het verder uitbouwen van deze beweging.

De stichting heeft tot doel om LHBTI zichtbaar te maken in de Rivierenlandse samenleving en jongeren die later de uitvoering gaan doen zo goed mogelijk in hun eigen project en vrijwilligerswerk te faciliteren en te ondersteunen. Hoogenboom Netwerk Notarissen uit Eck en Wiel gaat de stichting binnenkort officieel oprichten.

Inwoners uit Rivierenland die enthousiast worden van dit verhaal en interesse hebben om mee te doen als bestuurder kunnen voor meer informatie contact opnemen met Hugo Griffioen op 06 19630650 of per mail ceestiel@hotmail.com, waar je je ook kunt aanmelden.