Gezin met de vrijwilligster. (foto: Roy Beusker, Humanitas)
Gezin met de vrijwilligster. (foto: Roy Beusker, Humanitas)

Wil jij je eigen levenservaring inzetten om een ander verder te helpen?

NEDER-BETUWE - Met een klein beetje tijd kun je een groot verschil maken als maatje voor een gezin of jongere bij jou in de buurt! In elk gezin komen weleens spanningen of twijfel voor.


Soms zijn er omstandigheden waardoor je het niet alleen kunt oplossen. Dan is een luisterend oor of een helpende hand fijn. Als getrainde, ervaringsgerichte Homestart vrijwilliger kun je het ouderschap tijdelijk verlichten, door bij te springen en precies het steuntje in de rug te bieden wat op dat moment nodig is. Je bent een maatje voor het gezin, zodat zij weer in hun kracht komen en het weer fijn wordt met elkaar. Elk gezin is anders, elke vraag is anders. Daarom krijgt een gezin de ondersteuning die bij hen past.

"Als vrijwilliger kom je elke week langs en heb je de tijd om te luisteren, of een handje te helpen bij praktische zaken. Iets gezelligs doen met de kinderen bijvoorbeeld. Maar je kunt ook helpen met het uitbreiden van het sociale netwerk, zodat ervaringen over opvoeden anderen gedeeld kunnen worden en er nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan."

"Als vrijwilliger los je niet alle problemen op, maar help je de ander wel op weg en geef je weer zelfvertrouwen. De ondersteuning duurt gemiddeld een jaar. Niet alleen als vrijwilliger voor een gezin, maar ook als maatje voor een jongere of het voorleesproject kun je bij ons terecht! Ben je enthousiast geworden? Of kun je zelf ondersteuning gebruiken? Neem contact op voor meer info de coördinator van de gemeente Neder-Betuwe, We ontmoeten je graag!", aldus Ingrid Veerman, coördinator Humanitas Opvoeden en Opgroeien Rivierenland (06 23366159; i.veerman@humanitas.nl).