Deelnemers en trainers Jobgrouptraining met wethouder  Barth van Eeten. (foto: Tjark Struif Bontkes)
Deelnemers en trainers Jobgrouptraining met wethouder Barth van Eeten. (foto: Tjark Struif Bontkes)

Hoe vergroot je

je kansen op de arbeidsmarkt?

RHENEN - Op 21 juli overhandigde wethouder Barth van Eeten de deelnemerscertificaten aan de zes cursisten van de JobGroup, een training voor werkzoekenden van JobHulpMaatje Rhenen.


De training bestond uit zeven bijeenkomsten waarin aandacht werd besteed aan vragen als 'Wie ben je?', 'Wat zijn je competenties?', 'Wat wil je?' en daarnaast ook hoe je geschikte vacatures vindt. De cursisten waren zeer te spreken over de onderlinge uitwisseling van ideeën en de positief-kritische sfeer in de groep.

Tijdens de afsluitende bijeenkomst hield iedere cursist een kort praatje (“elevator pitch”) waarin hij/zij vertelde wat zijn/haar kwaliteiten en ambities zijn, waarop de toehoorders konden reageren. Hieruit kwam vooral naar voren dat het belangrijk is om voor jezelf duidelijk te bepalen wat je wilt: focus. En als je dat weet, wacht niet alleen op geschikte vacatures, maar neem zelf het initiatief voor een oriënterend gesprek met interessante bedrijven.

Begin september zien zij elkaar nog een keer terug in een verdiepende workshop rondom het voeren van sollicitatiegesprekken. Deze workshop staat ook open voor andere belangstellenden. Verder staat er eind september weer een JobGrouptraining gepland. Geïnteresseerden voor de deze activiteiten kunnen zich aanmelden via de website https://jobhulpmaatjerhenen.nl.