Twan Bearda. (foto; PR Cuneragilde)
Twan Bearda. (foto; PR Cuneragilde)

Beiaardconcert door Twan Bearda

RHENEN - Het beiaardconcert door Twan Bearda op zaterdag 22 augustus 16:00-17:00 uur is het vierde beiaardconcert uit de reeks van vijf zaterdagmiddagconcerten in de maand augustus.


Twan Bearda is een Nederlandse beiaardier, die zijn beiaardiersopleiding kreeg aan de Koninklijke Beiaarschool Jef Denyn in Mechelen. Hij won de eerste prijs bij de prestigieuze koningin Fabiola wedstrijd voor beiaard. Hij woont in Mechelen en is sinds 2009 beiaardier in Grimbergen (België). Samen met Luc Rombouts vormt hij het vierhandig duo The Bells Angels.

Zijn concert programma is origineel, Hij start met de cantate: Wir danken Dir, Gott, wir danken. Na de Chaconne van Bach en Passepied van Willem Pijper, volgen zes dansen uit de Capriol Suite van de Engels Peter Warlock (1894 – 1930). Melodieën, die origineel renaissance zijn, herkenbaar en spannend om naar te luisteren. Hij sluit af met vier nummers van Franz Schubert met als slotstuk de prachtige muziek van Die Forelle. Zijn volledige concertprogramma staat op www.cuneragilde.nl.

De concertenreeks met gastbeiaardiers in augustus wordt georganiseerd door het Cuneragilde. Het zijn open lucht concerten op 80 meter hoogte. Uitgevoerd door top beiaardiers en gratis te beluisteren in de wijde omgeving. Op een terrasje in het centrum, op een stadsmuurtje, op een bankje langs de Buitenomme of het gradveldje naast de Doelenwal.

Het Stadmuseum Rhenen heeft een speciale luistertuin ingericht, waar vrijwilligers van het museum de bezoekers gastvrij ontvangen en van een drankje voorzien. Gratis toegang via ingang Kerkstraat.