Bestuurslid Theo Peek van het Cuneragilde tussen de ‘magische berken’. (archieffoto: Willy Hoorn)
Bestuurslid Theo Peek van het Cuneragilde tussen de ‘magische berken’. (archieffoto: Willy Hoorn) Willy Hoorn

Het 'magisch' effect van excursie over de Greb

RHENEN - ‘Haat wordt liefde op de Heimenberg’ kopten De Gelderlander en het AD vorige week. De kranten gaven een kenner alle ruimte om te vertellen over onzichtbare krachten op de Grebbeberg die ons leven kunnen sturen.



Gidsen van het Cuneragilde, die elke woensdagavond in augustus excursies leiden over de Grebbeberg, kennen de verhalen over aardstralen. Over magische leylijnen, die de oeroude walburg verbinden met andere archeologische raadsels, zoals hunebedden.
Jaren geleden stippelden gidsen de excursieroute uit. Ze kwamen langs de ‘magische berken’, vier bomen die uit één stam ontspringen. Ooit beweerde een kenner van verborgen krachten van bomen dat deze vierling voortspruit uit een ondergrondse waterbaan. Als bewijs pakte ze een wichelroede. Vandaag slaan de gidsen dit verhaal over. Magische krachten laat je in stilte hun werk doen, wie erover praat verbreekt de betovering, toch?

Aanstaande woensdagavond nemen twee gidsen je mee door de bossen. Na een warme zomerdag bieden bomen schaduw en verkoeling. Je komt langs verborgen monumenten, stille getuigen van eeuwen menselijke bewoning. Zelfs wie dit bos kent krijgt door de uitleg over het hoe en waarom een nieuwe kijk op een bekende omgeving. Dat is het magische effect van een excursie.

De start is vervroegd naar 19.00 uur. Kosten: 5 euro; - 12 jaar drie euro. Reserveren moet: 06 16787501. Bospaden zijn ongeschikt voor rolstoelen. Honden kunnen niet mee. Informatie: cuneragilde-Rhenen.nl.