Ingang van de Buurtgarage op de Valleiweg 16 in Rhenen. (foto: Welzijn Rivierstroom)
Ingang van de Buurtgarage op de Valleiweg 16 in Rhenen. (foto: Welzijn Rivierstroom) Welzijn Rivierstroom

Nieuw op Rhenen Hoog:

De Buurtgarage

RHENEN - De Buurthuiskamer in Rhenen Hoog op de Valleiweg 16 heeft een nieuwe functie en naam, namelijk De Buurtgarage. De Buurtgarage helpt mensen op weg, met een goeie bak!


De Buurthuiskamer Rhenen Hoog was twee jaar lang een ontmoetingsruimte voor en door buurtbewoners. Met de komst van de Buurtgarage krijgen ook maatschappelijke organisaties een vaste plek in de wijk. De geschiedenis van het pand is de inspiratiebron geweest voor de herinrichting en nieuwe naam. Vanaf de bouw in 1968 was de Valleiweg 16, samen met 16A, namelijk een autogarage. De Buurtgarage is een plek voor een goeie bak koffie, een buurtontmoetingsplek en een talentenbroedplaats inéén. Maatschappelijke organisaties helpen buurtbewoners met vragen verder op weg.

Op dit moment zijn er spreekuren van het Mantelzorgknooppunt en het Budget Advies Centrum. In september start de Formulierenbrigade met een spreekuur en het Taalhuis met praatgroepen. Elke woensdag- en vrijdagochtend kunnen inwoners uit Rhenen Hoog terecht voor een kop koffie bij De Leestafel. Elke woensdag-, vrijdag- en zondagavond zijn inwoners welkom om op de koffie te komen en te genieten van de ondergaande zon. Er zijn zitplaatsen gecreëerd op anderhalve meter en maximaal twaalf bewoners zijn tegelijkertijd welkom. Kijk voor het volledige programma op samen.rhenen.nl. De Buurtgarage wordt mogelijk gemaakt door Welzijn Rivierstroom en de gemeente Rhenen.