Afbeelding
Foto:

1855 - 165 jaar oprecht betrokken - 2020

Een onvergetelijke dag in Opheusden

NEDER-BETUWE - Een dorp in verslagenheid. De dominee is door de bliksem getroffen. 29 juli 1855 is in het dorp Opheusden een onvergetelijke dag. De jeugdige timmerman D. Wevers is op dat moment betrokken bij het overlijden van dominee A. van Herwaarden.


Tot op de dag van vandaag is de familie Wevers een begrip in de regio om hun naasten liefdevol en met toewijding te helpen bij een overlijden. Gertwin en Daniëlle Wevers van Wevers Begrafenisverzorging is de huidige generatie. Getroffen door de bliksem Het is zondag 29 juli 1885 in het dorp Opheusden is de kerkdienst begonnen met als voorganger ds. A. van Herwaarden. Donkere wolken boven het dorp. Een zware onweersbui is gaande. Op dat moment wordt de dominee op het hoofd geraakt door de bliksem. De voet van de kansel spat en splijt eveneens uiteen. Het kerkgebouw dreunt aan alle kanten. Angst, onrust en schrik zijn maar enkele woorden van dit onvergetelijke moment.

Timmerman Wevers is één van de aanwezigen die te hulp schiet. Ook de generaties die daarop volgen zijn altijd betrokken geweest bij begrafenissen. Het zit jullie in het bloed is niet voor niets wat men vandaag de dag met regelmaat te horen krijgt.


Lezing - 165 oprecht betrokken

Als de coronamaatregelen niet te beperkt zijn, zal er in het najaar door middel van een lezing worden stilgestaan bij deze gebeurtenis. Wij houden u hiervan op de hoogte. Mocht u nu een vraag hebben over hedendaagse begrafenissen Bel ons op: 0488 411055.