Zorgcentrum Anker

neemt Huize Avondrust over

KESTEREN - Zorgcentrum Anker in Kesteren maakt de overname bekend van Huize Avondrust in Opheusden. Hiermee wordt de identiteitsgebonden verpleeghuiszorg in de regio versterkt. Beide organisaties zetten zich in voor de ouderen in Opheusden en omgeving.


Bestuurder de heer D. van Bodegraven van Zorgcentrum Anker: ‘Het Anker wil een sterke rol spelen in de identiteitsgebonden verpleeghuiszorg en dagbesteding voor ouderen. De overname past goed in de visie van het Anker om regionale spreiding te realiseren en in Opheusden een locatie te hebben. Avondrust is een prachtige locatie die met haar betrokken en vakkundige medewerkers het welzijn van de bewoners op de eerste plaats zet. We zijn verheugd dat we met deze locatie onze positie in de regio kunnen versterken. Hierdoor zijn we met elkaar nog beter in staat om voor de oudere mensen in onze christelijke achterban van betekenis te zijn.’


De eigenheid van Avondrust zal worden behouden. De overname heeft geen consequenties voor de medewerkers van Huize Avondrust. Over Huize Avondrust Huize Avondrust in Opheusden is een kleinschalige woonvorm in een aangepaste gezinswoning die verpleeghuiszorg biedt aan 13-15 bewoners. Er werken circa 30 medewerkers en circa 35 vrijwilligers/mantelzorgers. Avondrust is meer dan 30 jaar geleden opgezet door de beide huidige eigenaren die enkele maanden geleden zich tot het Anker hebben gewend om tot een overname te komen. Dit proces is zeer vlot verlopen tot tevredenheid van alle betrokkenen. Over zorgcentrum Anker Zorgcentrum Anker in Kesteren is een zelfstandige stichting die al ruim 50 jaar bestaat. Het Anker bestaat uit één locatie met 84 appartementen voor verpleeghuiszorg. Daarnaast wordt er dagbesteding en huishoudelijke hulp geboden. Er werken circa 190 medewerkers en circa 110 vrijwilligers.