De Rhenense

huurder en

de coronacrisis


RHENEN - De coronacrisis treft ook het werk van woningcorporaties. De koepel van woningcorporaties, Aedes, en commerciële verhuurdersorganisaties hebben met het ministerie van Milieu en Wonen afspraken gemaakt om ruimhartige oplossingen te zoeken voor huurders die hard worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Rhenam Wonen volgt deze afspraken ook. “Niemand komt op straat te staan” is de kern van de afspraken.


Huurders die het hardst worden geraakt door de coronacrisis, krijgen individueel hulp van de woningcorporatie. Uitstel van de reguliere huuraanpassing of een algemene huurbevriezing op 1 juli zou voor iedere huurder gelden, terwijl niet iedereen dit nodig heeft. Corporaties kiezen daarom bewust voor maatwerk voor mensen die betalingsproblemen hebben door inkomensverlies.


Als u tot die getroffen categorie behoort, dan is het zaak om snel contact op te nemen met Rhenam Wonen. Ga een gesprek aan en leg uw problemen voor. De medewerkers van Rhenam staan er open voor. Getroffen huurders kunnen zich ook wenden tot bestaande regelingen, zoals het aanvragen van bijstand, een uitkering bij het UWV of het aanpassen van toeslagen.


De huurdersorganisatie REA is nu ook blij dat zij met Rhenam kort geleden meerjarige afspraken heeft kunnen maken om de huurverhoging voor de komende jaren te matigen. Dit jaar zal zij een half procent ónder de reguliere verhoging (conform de inflatie en het sociaal akkoord) liggen, en dat helpt toch weer een beetje. Ook de inkomensafhankelijke huurverhoging is hier niet aan de orde. Aldus meldt het bestuur van de stichting Huurdersorganisatie REA.