Dovol vergist zich in Aetos

DODEWAARD - In de uitwedstrijd tegen Aetos speelde Dovol de eerste set helemaal top. Wat deze keer vooral opviel was de goede veld verdediging. Het beruchte gat midden op de drie-meter lijn werd over het algemeen prima verdedigd. Daarbij was de Aetos aanval ook minder effectief dus pakten Dovol de set vrij eenvoudig met 12-25.

En dan in de tweede set de terugval bij Dovol. Waarschijnlijk was de makkelijke winst van de eerste set de oorzaak van het 'inkakken' van Dovol. De scherpte en de concentratie waren verdwenen. Er was onduidelijkheid tussen spelers. De lastige service van Aetos werd bovendien erg slecht gestopt waardoor er geen aanval meer uit de handen kwam en wat dan nog wel over het net ging, werd eenvoudig opgevangen en door Aetos omgezet in een scorende aanval: 25-21.

De derde set werd wel weer door Dovol gewonnen alhoewel kantje boord: 23-25. De start was wel goed en Dovol kwam op een leuke voorsprong, maar bij 10-10 kwam Aetos langs. Waarna Dovol weer bij 17-17 gelijk kwam. Het grote probleem was nog steeds de passing Dovol. Pas aan het eind van de set wist Dovol het spel af te dwingen en pakte dus nipt de winst.

De vierde set was weer een top set voor Dovol. Eindelijk weer controle op de passing, was goed en er kon dus goed aangevallen worden. Dus volop druk op Aetos die niet tot scoren kwamen en daardoor het service wapen niet in konden zetten. Dovol kon ontspannen de set uit kunnen spelen: 14-25.

Met deze vier wedstrijdpunten komt Dovol zelfs op de vierde plaats op de ranglijst, maar dit zal waarschijnlijk tijdelijk zijn, want er komen ook nog twee wedstrijden tegen Geminy uit Elst, de nummer 1.