DFS maatje te groot

voor Bennekom: 0-3

OPHEUSDEN - Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde DFS de wedstrijd tegen de thuisploeg. Bennekom wist zich geen raad met de beweeglijke DFS-ers. Nadat Ilkhan doelman Schiphorst op zijn pad vond was het na zeventien minuten raak. Na een combinatie met spits Raterink schoot Ilkhan op de paal waarna Raterink de rebound tot de 0-1 promoveerde.

DFS controleerde de wedstrijd volledig met meerdere mogelijkheden als gevolg. Bennekom kwam in de eerste helft niet verder dan een slap schot in de handen van doelman Van der Kracht. Acht minuten voor de rust schoot Yaldiz DFS, na een assist van de bedrijvige handenbinder Ilkhan, naar de 0-2 ruststand.

Tien minuten na de pauze schoot Alakmak een indraaiende vrije trap binnen en was de wedstrijd gespeeld. Daarna beet Bennekom zowaar een minuut of tien van zich af via een doelpoging van Bakker, die goed gepareerd werd door de DFS-doelman en een bal op de lat van El Hammouchi. Aan de overzijde schoot Yaldiz naast waarna El Hammouchi zijn strafschop door doelman Van der Kracht gekeerd zag worden. Een minuut later stiftte de op dreef zijnde Ilkhan de bal op de lat. DFS vergat daarna de thuisploeg via meerdere grote mogelijkheden, waarvan twee nauwelijks te missen kansen, een grotere afstraffing te geven.

Door de overtuigende winst blijft DFS de koploper in 1D met SVZW voorlopig als de grootste concurrent in de titelrace.

Opstelling: Jordy van der Kracht, Kerem Cifci, Arjan Goorman, Aleksandar Lejic, Noƫ Bokila, Michael den Heijer, Jesse Edge, Fatih Ilkhan, Furkan Alkamak, Remy Raterink (69. Marijn de Kler), Alper Yaldiz (77. Zefanho Kiriwenno).